Van den Dorpe brengt een wereldspeler bij u op de bedrijfsvloer


Linde zit in het DNA bij Van den Dorpe. Ons familiebedrijf begon in 1987 als servicepunt voor Linde in Oost- en West-Vlaanderen. De groeiende markt met daar bovenop de snelle en sterke service die we geven, bezorgde ons midden jaren negentig het alleenverdeelschap in beide Vlaamse provincies. Naast de dienstverlening werden vanaf toen ook de verkoop van nieuwe toestellen en wisselstukken vanuit Wortegem-Petegem gecoördineerd.

Een sterke groei

Mede dankzij een wereldwijd kwaliteitsproduct als Linde kende Van den Dorpe een sterke groei. Daardoor besloten we te verhuizen naar een nieuw en ruimer bedrijfsgebouw in Oudenaarde. Op vandaag zijn er 40 servicetechniekers werkzaam in het atelier of onderweg naar de klant.

Het volledige gamma en een breed scala aan diensten

De voorbije decennia zijn we geëvolueerd van een heftruckverkoper naar een leverancier die niet enkel het volledig productgamma van Linde aanbiedt maar ook een breed scala aan diensten. Naast verkoop bieden wij nu ook consultancy, training en opleiding, commercieel advies, een efficiënt gerund wisselstukkenmagazijn en een smetteloos werkende dienst na verkoop. Dat kan alleen omdat we de lat hoog leggen voor onszelf en onze medewerkers. Een continue productscholing en servicetraining maken daarom deel uit van de opleiding van onze servicetechniekers.

Alle oplossingen voor intern transport

Steevast zoeken we  samen met onze klanten naar een op maat gesneden oplossing voor hun interne transportactiviteit aan de hand van leasing, rental, huurkoop, onderhouds- of full servicecontract of een combinatie daarvan. We geven daarbij ook advies met betrekking tot de fiscale voor- en nadelen van de formules.

Succesvolle samenwerking

Van den Dorpe is exclusief verdeler voor Linde in Oost-en West-Vlaanderen, maar staat in nauw verband met Motrac in Antwerpen, die Linde verdeelt in de overige provincies van België. Bent u op zoek naar een betrouwbare partner in deze provincies, dan kan u hen steeds bereiken via 03/360.11.11 of bezoek de website http://www.motraclinde.be/ voor meer informatie en vestigingen.


Linde, de meest productieve heftrucks op de markt


Linde, de meest productieve heftrucks op de markt

De Duitse motoren- en tractorenbouwer Linde AG  heeft zich sinds 1904 opgewerkt tot de absolute top voor interne transportmiddelen. Niet enkel wat de kwaliteit en de duurzaamheid betreft trouwens. Het productgamma is zo uitgebreid dat Linde met manuele en elektrische transpalletten en stapelaars, elektrische heftrucks, thermische heftrucks, zijladers en containerhandlers, elektrische trekkers, reachtrucks, smallegang- en combitrucks alle activiteiten in de goederenbehandeling mogelijk maakt.

Hydrostatische transmissie

Voortdurend introduceert Linde nieuwe ontwikkelingen. Van de 600 geregistreerde patenten, is de  hydrostatische transmissie wellicht de meest spraakmakende. Deze slijtagevrije aandrijving is nog steeds onovertroffen en bewijst al meer dan 45 jaar zijn waarde in diesel- en LPG-vorkheftrucks. De continue verbeteringen die aan dit systeem werden aangebracht, maken de Linde-heftrucks tot de meest productieve toestellen op de markt.

Ergonomische en milieubewuste machines

De innovatiedrang van het bedrijf, maakt dat Linde vaak een inspiratiebron is voor andere fabrikanten. Dat geldt ook voor het functionele design, dat ten dienste staat van de ergonomie en geïnspireerd wordt door de vragen en behoeften van gebruikers. Vandaar dat Linde er onder meer een punt van heeft gemaakt om ver onder de voorgeschreven uitstoot- en geluidsnormen te blijven. De interne transportmiddelen van Linde hebben daarmee een minimale impact op het milieu. Meer dan 90 procent van de gebruikte materialen kunnen bovendien worden gerecycleerd.

Zeer economisch met een laag energieverbruik

Het bedieningsgemak vertaalt zich in besparingen. Omdat de bestuurder zich ten volle op het heffen en verplaatsen van de last kan concentreren, neemt de efficiëntie toe, daalt de fouten- en ongevallenlast en staan uw machines minder stil.

Door het gebruik van moderne elektronische besturingssystemen en hydraulische componenten wordt het energieverbruik bovendien beperkt. Tal van opties vervolledigen de  veelzijdigheid van het standaardproduct en zorgen ervoor dat ze een naadloos verlengstuk worden van uw logistiek apparaat.