Nieuwe logistieke treinsystemen

Het ontwerp van de twee oplossingen met aanhangwagens van Linde is volledig nieuw en zowel de Logistic Train als de Factory train heeft een erg hoge richtingsstabiliteit en manoeuvreerbaarheid. In tegenstelling tot de meeste andere oplossingen op de markt, heeft geen van beide treinen een centrale as. Dat maakt ze erg flexibel wat betreft het type container dat ze moeten vervoeren.

Logistics Train
De Linde Logistic Train is vooral bedoeld voor gebruik in fabriekshallen met relatief vlak-ke vloeren. Elk afzonderlijk wiel van de modulaire aanhangwagen is veerbelast om oneffenheden in de ondergrond te compenseren, terwijl het dikke loopvlak van de wielen schokken absorbeert. Deze twee kenmerken zorgen samen voor een stabiele rit zodat de lading met zorg wordt behandeld.

Factory Train
Het tweede aanhangwagensysteem, de Linde Factory Train, is een modulair systeem met gestandaardiseerde basismodules. De volledige trein bestaat uit een eerste module, een of meer hoofdmodules en een eindmodule. Met dit concept worden verschillende goederendragers, bijv. modellen met een C-frame, E-frame  of brugframe, onderling ver-bonden zonder speling tussen twee gestandaardiseerde modules. Aangezien de dragers op eender welk moment kunnen worden vervangen, geniet de operator van volledige flexibiliteit wanneer de behoeften wijzigen. In tegenstelling tot de Linde Logistic Train is de Factory Train wel geschikt om materiaal te transporteren op een oneffen ondergrond, bv. buiten tussen twee productiehallen. 

bekijk hier het gehele assortiment